Beheer binnensportaccomodaties naar Sportbedrijf Nunspeet 

De bedrijfsvoering van alle binnensportaccommodaties gaat de gemeente Nunspeet per 1 januari 2020 onderbrengen bij het Sportbedrijf Nunspeet. Het gaat specifiek om de sportzaal Op de Heide in Elspeet, de gymzaal Vierhouterweg in Elspeet en de gymzaal Piersonstraat in Nunspeet.

Sport- en recreatiecentrum De Brake en sporthal Feithenhof vielen al onder de exploitatie van  Sportbedrijf Nunspeet.

Met deze verandering komt de exploitatie van alle binnensportaccommodaties in de gemeente Nunspeet bij één exploitant te liggen. De verwachting is dat dit de efficiëntie en overzichtelijkheid voor gebruikers ten goede komt. Omdat de gemeente enig aandeelhouder is van Sportbedrijf blijft de gemeente Nunspeet invloed houden op het gevoerde beleid, terwijl de uitvoering bij anderen komt te liggen.

Wethouder Van de Bunte benadrukt de voordelen: “Het Sportbedrijf heeft alles in huis om sportzaken goed te regelen en mensen in beweging te brengen. Wij hebben er dan ook het volste vertrouwen in dat zij sport nog beter op de kaart zullen zetten. En waar nodig kijken wij als gemeente over de schouder mee.”

 

De contactgegevens (voor bijvoorbeeld reserveringen) van het Sportbedrijf Nunspeet zijn:  reserveringen@sportbedrijfnunspeet.nl, of (0341) 25 69 54.