Cheque uitreiking aan stichting NEON Constru Casa

Eigen foto

Onlangs werd er door de organisatie van de LEEF marathon een cheque uitgereikt aan de stichting NEON Constru Casa. Ook dit jaar werd de LEEF marathon weer gehouden. Lopend Etend En Fietsend (LEEF) werd er door de 2 en 3 tallen weer een hele marathon afgelegd over ruim 42 kilometer. Start en finish waren zoals gebruikelijk in Vierhouten.

De deelnemers moesten 2 rondes afleggen van respectievelijk 17 en 25 kilometer. De eerste ronde vond plaats rondom Vierhouten en Stakenberg. Tijdens de tweede ronde werd o.a. het centrum van Nunspeet aangedaan. De routes liepen door de mooie bossen via geaccidenteerd terrein, zowel verhard als onverhard.  Dit werd door de deelnemers enorm gewaardeerd. Om de 5 kilometer kregen de teams een consumptie waarbij er eventueel gepauzeerd kon worden. Al met al weer een geslaagde dag waar de organisatie tevreden op terug kan kijken. Elk jaar gaat de gehele opbrengst naar het goede doel en dat was dit jaar Constru Casa.

Constru Casa is een organisatie zonder winstoogmerk en streeft ernaar om de leefomstandigheden te verbeteren van de armste gezinnen in Guatemala. Dit doet men door middel van het bouwen van huizen, maar ook door bredere ondersteuning te bieden in de vorm van onderwijs- en gezondheidsprojecten, die de ontwikkeling van de gemeenschap bevorderen.

Samen met stichting NEON (Nunspeet En Ontwikkelingssamenwerking) zet Constru Casa zich dit jaar in voor de gemeenschap in het dorpje Nuevo Oasis, waarmee we 3 families, die onder erbarmelijke omstandigheden leven, helpen aan betere leefomstandigheden.

De 5e editie van de LEEF marathon staat gepland voor zaterdag 5 september a.s. Opgeven kan nu al via: www.leefmarathonnunspeet.jouwweb.nl