Contracten nieuw zwembad met sport- en turnhal getekend

Foto: van links naar rechts de heer H. Moors (Bouwbedrijf Vaessen), wethouder Mark van de Bunte en de heer E. Vlijm (Hellebrekers)

Op sportpark De Wiltsangh in Nunspeet gaat een nieuw zwembad, met een sporthal en een turnhal gebouwd worden.

De aanbesteding voor de werkzaamheden is vanmorgen afgerond met de ondertekening van de contracten (zie foto). Vaessen Algemeen Bouwbedrijf BV uit Raamsdonksveer (bouwkundige werkzaamheden) en Hellebrekers uit Nunspeet (installatietechnische werkzaamheden) gaan het complex bouwen. Het ontwerp is van Slangen + Koenis architecten uit IJsselstein.

Verantwoordelijk wethouder Mark van de Bunte is tevreden met de uitkomst van de aanbesteding: “De geselecteerde partijen zijn gerenommeerde bedrijven in de ‘zwembad- en sportwereld’. Ik ben blij dat we de bedrijven aan ons weten hebben te binden en zie de samenwerking met vertrouwen tegemoet”.

Duurzaam

Het bijzondere aan het complex is de duurzaamheidsambitie. Zowel het zwembad als de beide hallen zijn ‘all-electric’ en energieneutraal. Gas wordt er niet gebruikt en alle benodigde elektriciteit wordt binnen de gemeente Nunspeet opgewekt.

De bouwschetsen zullen nu verder worden uitgewerkt. Daarbij worden ook de toekomstige gebruikers betrokken. In de komende winterperiode wordt het benodigde terrein aan de Wiltsangh bouwrijp gemaakt, in het voorjaar van 2020 zal de bouw starten. De bouwtijd zal ruim een jaar vergen. “We verwachten dat in de zomer van 2021 de bouw gereed is en dat in het najaar 2021 de volledige accommodatie in gebruik kan worden genomen”, aldus wethouder Van de Bunte.