Elspeet knokt zich langs Zwolsche Boys

Elspeet knokt zich langs Zwolsche Boys

Afgelopen zaterdag speelde het eerste van de voetbalvereniging Elspeet uit in Zwolle tegen de Zwolsche Boys. Dit alles onder een troosteloze ambiance. Slechts een handjevol toeschouwers hadden zich creatief achter de afrastering opgesteld; en langs het veld alleen twee verslaggevers en een knvb reporter.

De openingsfase was voor Zwolsche Boys. Binnen vijf minuten de eerste kans. Je zou zeggen Elspeet was gewaarschuwd, maar niets bleek minder waar. Een paar minuten later kon er ongestoord een voorzet gegeven worden – Jasper Kok was daarbij niet zo te spreken over broertje Michel Kok – en simpel binnengekopt worden.
Elspeet ging niet bij de pakken neerzitten en trok de wedstrijd langzamerhand na zich toe. Dit leverde kansen op voor Bart vd Hoorn en David Bleijenberg.
Na 35 minuten werd de strijdlust beloond. Het was Bart vd Hoorn die uit een afgeslagen corner een voorzet gaf op Chiel Dijkgraaf, die binnen knikte.
Vijf minuten later herhaalde hetzelfde ritueel zich; puike voorzet Bart vd Hoorn, kopgoal Chiel Dijkgraaf.
Na de theepauze was het wedstrijdbeeld gelijk als die voor rust. Zwolsche Boys beschikte weliswaar over twee snelle buitenspelers, maar dat was het ook wel zo’n beetje.
Elspeet bouwde vrij vlot de score verder uit; Bart vd Hoorn schoot randje 16 de bal hard binnen. De spanning kwam echter na een klein uur weer terug in de wedstrijd.
Na een diepe bal van Zwolsche Boys kwam keeper Levi Van de Steeg wat weifelend uit. Hierdoor kwam hij in aanvaring met een speler, wat daardoor een gele kaart en een vrije trap opleverde. Hiervoor melde zich de centrumspits van Zwolsche Boys, die qua postuur deed denken aan Theo Janssen. Maar waar hij de hele middag vrijwel onzichtbaar was -figuurlijk dan- wist hij hier wel raad mee. Met een kanonskogel schoot hij de 2-3 binnen.
Elspeet bleef echter de aanval zoeken en vergrootte vrij snel weer de voorsprong. Het was een sublieme steekbal van Kees Pluim op Bart vd Hoorn die uit een haast onmogelijke hoek scoorde; de bal werd echter wel door een tegenstander geraakt waardoor er achteraf wat discussie was op wiens naam het doelpunt moest komen.
Daarna werd het spel wat grimmiger; de fysiek sterke spelers van Zwolsche Boys lieten zich gelden en dat resulteerde in de nodige overtredingen. Ook verbaal kwam het tot een clash tussen de centrumspits en de iets wat opgefokte Werner Pluim.
Daarna bracht Erwin van Leeuwen de eindstand van 2-5 op het scorebord. En hoe; met een weergaloze halve omhaal a la Marco van Basten.                                                             
 
Volgende week speelt Elspeet thuis tegen Oene. De wedstrijd op ´Sportpark Op de Heide´ begint om 14:00 uur