Geen bowlingbaan in het complex op De Wiltsangh

Foto: RTV Nunspeet

Komt er een bowlingbaan in ons nieuwe zwembad, sport- en turnhal? Nee, er komt geen bowlingbaan in het complex op De Wiltsangh. Veel mensen vragen terecht waarom de gemeente geen bowlingbaan laat terugkomen.

 

Mark van de Bunte wethouder gemeente Nunspeet zegt het volgende. ,,Het antwoord ligt eenvoudig in onze doelstellingen voor sportbeoefening. Onze gemeenteraad heeft gekozen voor een aantal (basis)sporten waar zij de voorzieningen voor wil aanleggen, zoals onder andere voetbal, korfbal en hockey.
Bowlen valt, evenals darten en snooker bijvoorbeeld, niet onder de gekozen basissporten. De gemeente legt daar dus geen voorzieningen voor aan. We hebben de taken voor sportbeoefeningen vanuit de gemeente afgegrensd en kunnen (jammer genoeg) niet alle sporten omarmen. Bovendien moeten wij ook waken voor concurrentie met marktpartijen. Er zijn bijvoorbeeld meerdere cafés met pool- en snookermogelijkheden, hetzelfde geldt voor darts en in de toekomst wellicht ook voor bowlen.
Het is dus aan een ondernemer of particulier om weer een bowlingbaan in onze gemeente te beginnen. En indien iemand kansen ziet, willen wij uiteraard graag meedenken over de mogelijkheden, want misschien is het wel in te passen op het sportpark, in het centrum of in een van onze kernen.”

En waarom heeft de gemeente nu wel een bowlingbaan? ,,Het is vanuit de historie van De Brake gegroeid. Eerst was de uitbating van het Sport- en Recreatiecomplex in handen van een stichting, daarna van Sportfondsen (een commerciële partij) en vandaag de dag is Sportbedrijf Nunspeet de exploitant. Overigens kunt u tot het nieuwe sportcomplex op De Wiltsangh in 2021 haar deuren opent, nog altijd een balletje gooien in De Brake. Nog zeker anderhalf jaar bowlplezier en hopelijk komt er in de tussentijd iemand bij ons langs om de plannen voor een nieuwe bowlingbaan in gemeente Nunspeet toe te lichten. Misschien spreekt het u wel aan?”