Klein Maar Dapper door naar het NK

Van links naar rechts: Dianne Sluijmer met Zizou, Amber Vriesema met Zaragossa, Ilse Mol met Leroy Beaulieu, Fleur Hillen met Bonfire, Alisa van Bommel met Idse, Alice Weijman met Carrik, Lisa El Hayek met Igor, Petrice Polinder met Undercovers Doortje.

Het lijkt een traditie, maar dat maakt de prestatie en niet minder om. Het team van “Klein Maar Dapper“ mag naar de Nederlandse kampioenschappen én Lisa en Alisa werden individueel Gelders kampioen.

Omdat er een aantal toppers om verschillende redenen uitviel, moest er een team gevormd worden van ervaren en onervaren ruiters. Onder het motto “wie niet waagt, wie niet wint” werd er naar Zieuwent vertrokken.

Lisa, Ilse, Alisa en Dianne wisten alle 4 een nette dressuurproef te rijden wat beloond werd met een mooi aantal punten. Aan de springruiters de taak om geen fouten te maken. Die minpunten zouden bij de dressuurpunten in mindering worden gebracht. Amber en Petrice kwamen foutloos rond en Alice en Fleur wisten de schade beperkt te houden door een paar kleine foutjes. Het was erg spannend of dit genoeg zou zijn voor een ticket voor het NK. Groot was dan ook de vreugde toen er door de speakers klonk: “Klein Maar Dapper mag opzadelen voor de prijsuitreiking !”

Er werd een keurige 6e plaats behaald en dus mogen ze hun beste beentje voorzetten op 24 augustus op de Hippiade in Ermelo.

Het bleef niet bij succes voor het team. Lisa el-Hayek moest na een super hectische morgen, bijna zonder voorbereiding met Igor de dressuurring in. Dankzij hun harde training in de weken ervoor, wisten ze echter een prima proef neer te zetten. Hiermee werden zij en Igor kampioen van Gelderland in de klasse M1.

Alisa van Bommel met Idse bleken ook een ijzersterk duo. Met een keurig net gereden proef lieten ze alle concurrentie achter zich en werden kampioen in de B-dressuur Cat. A/B. In dezelfde klasse wisten ook Fleur Hillen met Bonfire een ticket voor het NK te bemachtigen. Zij behaalden een welverdiende 3e prijs.

Er zal de komende weken hard getraind worden op het terrein aan de Boterdijk. Aan de inzet van ruiters en instructrices zal het in ieder geval niet liggen, aldus de vereniging.