Knappe kringkampioenen bij De Nunspeetse Ruiterclub!

Foto: NRC Diana Vinke met Grandissimo

Afgelopen weekend vond op de mooie accommodatie van De Nunspeetse Ruiterclub en Ponyclub Klein Maar Dapper het zomerconcours voor de paarden plaats. Dit zomerconcours was tevens de laatste selectiewedstrijd van de kring Noord Veluwe en Oost Flevoland.                                                                               

De deelnemende ruiters en amazones konden zich hierdoor selecteren voor de regiokampioenschappen van Gelderland, welke deze zomer plaatsvinden op 2 en 3 augustus 2019 in Ziewent.

Dressuur

Op vrijdagavond 12 juli 2019 mocht een aantal dressuurruiters van De Nunspeetse Ruiterclub al aan de start verschijnen en dat was niet zonder succes! De beste over alle drie de selectiewedstrijden en daarmee kringkampioen in de klasse Z1 is geworden Diana Vinke met Grandissimo. Diezelfde avond verscheen Kimberly Pap met haar paard Turfhorst Jersey in de ring, die het kringkampioenschap in de M1 dressuur wisten binnen te slepen. Op zaterdag 13 juli 2019 wist Kimberly Pap dit te herhalen, maar dan in de klasse L2 met het paard Just A Dream. Ook het kringkampioenschap in de hoogste regionale klasse ging naar een lid van De Nunspeetse Ruiterclub. Julia Vrolijken met Confusius SDM werden kringkampioen in het ZZ-Licht.

Foto: NRC Kimberly Pap met Turfhorst Jersey

Naast de kringkampioenen zal De Nunspeetse Ruiterclub sterk worden vertegenwoordigd tijdens de kampioenschappen door de volgende afgevaardigde dressuurleden: Esmay Schaftenaar met Just Guidam’s First Lady in de B-dressuur, Helma Franken – Vromen met Bon Jovi en Gerrit Morren met Janine, beide in de klasse L1, Diana Vinke met Juventus en Gerrit Morren met Jilvania, beide in de L2-dressuur en Jeske Kranenbarg – Van Langen met Goldwin in de klasse M1.

Maar de lijst is nog niet compleet, want ook de volgende leden hebben door hun prestaties een ticket weten te bemachtigen: Benice Deelen met Incredible in de M2-dressuur, evenals Agnes van de Broek – van Halewijn en haar paard Bo-Sandro en in de klasse Z1 zijn Lisa Kleijer met Halle Berry en Yvette Mijnheer met Yris Van De Gonda ook door naar de regiokampioenschappen.

Springen

Op zaterdag 13 juli 2019 mochten ook de springruiters en -amazones van de club aan de start verschijnen. Zij hebben hun beste beentje voor gezet en de volgende leden mogen De Nunspeetse Ruiterclub ook gaan vertegenwoordigen: Annemiek Bloemendaal met FRESIA-A en Esmay Schaftenaar met Just Guidam’s First Lady in het L-springen, Fabienne Lichtenvoort Cats met Farambole in het M, evenals Gerwilmer Ton met Hino.

Wij wensen alle afgevaardigden ontzettend veel succes tijdens de regiokampioenschappen in Ziewent in augustus 2019.