KNVB schoolvoetbaltoernooi in Gendt!

Op woensdag 5 juni 2019 eindigde de schooldag voor een groep Nunspeetse kinderen wat eerder dan normaal.

Om 12 uur vertrok namelijk bij de gymzaal aan de Piersonstraat de bus van VTS tours naar de District finales van het KNVB schoolvoetbaltoernooi in Gendt!

Zowel de meiden als de jongens groep 5/6 van de Petraschool hadden na het toernooi in Nunspeet ook in Vaassen laten zien dat ze meer in hun mars hadden.

En dus op naar Gendt (bij Arnhem en Nijmegen)

Op de heenweg was de stemming in de bus al bepaald. Het zou een feestje worden vandaag ongeacht de uitslag. Dus met veel muziek, gezang en gedans werden de zenuwen wat onder controle gehouden.

Om 14 uur stond voor de jongens de eerste wedstrijd op het programma. Met de spanning rond de neuzen en de schoenen nog koud was het een spannende pot. Na een 0-1 achterstand konden de jongens gelukkig de neuzen dezelfde kant op krijgen en werden de schouders er onder gezet. Dit resulteerde in de eerste winst van de dag (3-1 St. Plechelmus uit Hengelo).

De meiden hadden een moeizame start en verloren hun eerste wedstrijd.

Hierna volgenden voor beide teams nog 4 wedstrijden. Waar de meiden bleven steken op 1 gewonnen wedstrijd, leek de jongens geen strobreed in de weg te liggen voor een geweldig resultaat.

Met uitslagen die er niet om liegen, 4-0 tegen de Haven uit Doetinchem, 5-1 tegen de Werkschuit uit Zwolle (waar het enige Zwolse doelpunt van een Nunspeetse schoen moest komen), 9-0 tegen De Gymink uit Goor gingen de jongens van de Petra af op weer een ongeslagen reeks!

Op het moment van de laatste wedstrijd stond de St. Plechelmus maar 3 punten achter de Petra school en zou dus de laatste wedstrijd de uitslag brengen.

Deze laatste wedstrijd stond de Triangel uit Eerbeek tegenover de rood/blauwen van de Petra.

De Eerbeekse jongens vochten voor wat ze waard waren maar waren niet opgewassen tegen de stoomwals van de Petra jongens. Na het laatste fluitsignaal stond de teller op 9-2 voor de jongens van de Petra school.

Dit betekende dat de ongeslagen reeks uit Nunspeet en Vaassen nu doorgezet was in Gendt en de jongens zich op mogen maken voor de Landelijke KNVB schoolvoetbal Finales in Zeist.

Deze finales worden gespeeld op 12 juni as. en vinden plaats op de Campus van de KNVB.  Nu al een prestatie van formaat omdat we voor het toernooi begint al kunnen stellen dat de Petra bij de top 6 van scholen in Nederland behoort!