Nunspeet blijft wachten op de eerste overwinning

Foto: vv Nunspeet

Als er tegen alle verhoudingen in een ploeg op voorsprong weet te komen was dat DOS 37 afgelopen zaterdag. Nunspeet creëerde het eerste half uur heel veel kansen om DOS 37 op achterstand te zetten. Maar het was de thuisploeg die scoorde.

Nunspeet begon voortvarend aan de wedstrijd en legde de gastheren bijna dertig minuten lang haar wil op. De beste 30 minuten van dit seizoen werd in Vriezenveen gespeeld. Aanval op aanval golfde in de richting van het doel van de thuisploeg. Maar de vele kansen werden of net naast en over geschoten, of gekeerd door doelman Patrick Nitert, of belandden op het dak van het doel. Bij de het de blauw gele formatie van trainer Erwin Brem sloeg de vertwijfeling hierdoor toe.

Vooral toen de thuisploeg geheel tegen verhouding op een 1-0 voorsprong kwam. Douwe Koebrugge stuurde perfect Ronald te Morsche de diepte in, die vervolgens met zijn inzet de kansloze doelman Sean Poot passeerde, 1-0. Zeven minuten later bracht Menno Kamphuis uit een voorzet van Hidde Boers de ruststand zelfs op 2-0.

De tweede helft was nog geen één minuut oud, toen opnieuw Ronald te Morsche de voorzet van Menno Kamphuis binnentikte. Het verzet van Nunspeet werd twee minuten later definitief gebroken. Hidde Boers zette Mike Bouw onder druk en veroverde de bal in het strafschopgebied. Vervolgens trok de verdediger van Nunspeet zijn tegenstander naar de grond. De strafschop in de 48e minuut werd verzilverd door Menno Kamphuis. 4-0.

In de resterende speeltijd hielden de Vriezenveners de controle over de wedstrijd. Nunspeet was mentaal gebroken door de vier doelpunten binnen zestien minuten (!!!) en zag geen kans om te scoren. De voorsprong van DOS’37 kwam daardoor niet in gevaar. Opvallend was het grote aantal gele kaarten aan de kant van de thuisspelende ploeg op, namelijk zeven….! Twee daarvan waren voor dezelfde speler zodat deze in de 67e minuut met rood het veld mocht verlaten.

Volgende week staat de Veluwse derby Nunspeet- WHC op het programma op sportpark De Wiltsangh wordt er om 14.45 uur afgefloten.