Nunspeet kan zichzelf gaan belonen tegen Enter Vooruit

Komende zaterdag 18 mei speelt Nunspeet de belangrijke (laatste) thuiswedstrijd tegen Enter Vooruit. Tegen de ploeg uit Enter krijgt Nunspeet de kans om zichzelf  te belonen voor een ijzersterke wedstrijdreeks.
In alle 6 wedstrijden onder interim trainer Lucas Hoekman is men zonder nederlaag van het veld gestapt. Als Nunspeet hier komende zaterdag wedstrijd 7 van weet te maken wordt er volgend seizoen ook in de eerste klasse gevoetbald.

Afgelopen zaterdag werd een bezoek gebracht aan ASV Dronten. Het begin van de wedstrijd was voor ploeg uit Dronten. Kleine kansen wist men te creëren maar het vol zelfvertrouwen spelende Nunspeet raakte niet van slag. Ondanks een tegenvaller door het op het oog zwaar geblesseerd uitvallen van William Huenesteijn wist Nunspeet in het eerste kwartier 2 keer te scoren. Eerst was het Lars van Wetering die op een schitterende wijze van buiten het zestien meter gebied de 0-1 liet aantekenen en de 0-2 kreeg zes minuten later gestalte: Job Hoogendoorn zorgde hiervoor. “Daarna controleerde Nunspeet de eerste helft tot de rust”, stelde ASVD trainer Jan Vlap terecht. Nunspeet liet de kansen op een hogere tussenstand zelfs nog onbenut.
ASV Dronten kwam in de tweede helft met een geheel ander strijdplan, met veel opportunisme zocht men steeds het doel van uitblinker Henrico Abma.
Nunspeet bleef voetballend overeind en wist nog steeds de beste kansen te creëren.  Zo was het opnieuw Lars van Wetering die de 0-3 op zijn schoon had in de 51e minuut, een paar minuten later gevolgd door een kans voor Marnix Tissingh met een kopbal op de lat.
In de 70e minuut wist Job Hogedoorn zich met zijn snelheid vrij te spelen en alleen op de keeper af te gaan. De ASVD keeper wist dit keer redding te brengen en zijn ploeg in de wedstrijd te houden.
In de 81e minuut was het toch ASVD dat de aansluitingstreffer wist te scoren en zorgde voor 1-2 uit een corner.
Door deze tegentreffer raakte Nunspeet niet in paniek, integendeel er kwam extra energie vrij. Het was Nunspeet dat in de slotfase de beste kansen wist te creëren.
Ondanks de ruim 5 minuten blessuretijd wist het jeugdige Nunspeet de 3 belangrijke punten mee naar De Wiltsangh te nemen.

Zaterdag speelt Nunspeet opnieuw een belangrijke wedstrijd, deze laatste thuiswedstrijd tegen Enter Vooruit begint om 15 uur. Als Nunspeet wint of gelijk speelt is eerste klasse voetbal volgend seizoen weer gegarandeerd.