Nunspeet wint opnieuw

Afgelopen zaterdag speelde Nunspeet een thuiswedstrijd tegen DZC 68. DZC wist 2 punten meer te behalen in deze competitie dan het team van Erwin Brem. Bij een overwinning van Nunspeet zou de tegenstander gepasseerd worden en er een plekje in de middenmoot worden veroverd.

Het eerste half uur van de wedstrijd was volledig voor Nunspeet, met een groot veldoverwicht een aantal kansen en heel veel corners was het wachten op het eerste doelpunt voor de thuisploeg. Dat dit doelpunt in de 30e minuut ontstond uit een corner was dan ook geen verrassing. De goed genomen corner werd door Job Hogedoorn verlengd en knap ingeschoten door Patrick Pluim en betekende een 1-0 tussenstand.
Na deze achterstand wisselde DZC van tactiek, hier had Nunspeet best moeite mee. Het veldoverwicht kantelde in het voordeel van DZC zonder tot echt uitgespeelde kansen te komen.

In de tweede helft kwam DZC agressief uit de kleedkamer. De spelers van Nunspeet werden direct onder druk gezet en wisten zich hier geen raad mee.
Wist DZC in de eerste helft nog geen kansen te creëren, in de tweede helft was het alle hens aan dek voor de thuisploeg. Diverse kansen kregen de DZC aanvallers maar Nunspeet keeper Sean Poot wist met een aantal knappe reddingen de gelijkmaker te voorkomen.
In de 60e minuut leek DZC dan toch op 1-1 te komen maar tot ergernis van geheel DZC werd dit doelpunt afgekeurd en omgezet in een vrij bal voor DZC.
Doordat de bezoekers steeds aanvallender gingen spelen kon Nunspeet met haar snelle aanvallers uiteindelijk het 2e  en 3e   doelpunt op het scorebord laten aantekenen.
Eerst was het Job Hogedoorn die een afgeslagen bal vanaf de rand 16 meter in de kruising wist te schieten, in de 88e minuut wist de snelle Frank Broers die in een 1 tegen 1 duel met de DZC keeper de 3-0 aan te tekenen.
Door deze overwinning haakt Nunspeet aan bij de middenmoot en bezet zelfs de eerste plaats in periode 2.
Eind januari word de competitie hervat met een uitwedstrijd bij DFS Opheusden.