Nunspeet wint van SDV Barneveld

Foto: SDV Barneveld

We hebben als team gestreden als het “Getafe van de Veluwe” aldus trainer Erwin Brem. SDVB wist hier geen raad mee, de Barnevelders kwamen door een prachtige treffer van Ricardo Mengerink nog wel op voorsprong, maar na deze achterstand wist Nunspeet de wedstrijd volledig om te buigen.

Nunspeet maakt tot op heden een lastig seizoen door in de sterke eerste klasse. De ploeg van Erwin Brem stond om 15 uur, bij de aftrap onder de rode streep.

De thuisploeg startte sterk, eerst was er in de zevende minuut een schot van Mengerink op de lat. Weer even later schrok Ruano Taribuka van SDVB van een bal die pardoes voor zijn voeten viel en reageerde net te laat.
Na een half uur was het dan wel raak voor SDVB. Ricardo Mengerink trok met de bal aan de voet naar binnen en knalde van ruim 25 meter in de kruising, keeper Poot was kansloos.

Nunspeet reageerde direct op deze achterstand. Vanaf de aftrap versierde Nunspeet een corner. De bal werd goed en hard ingekopt door Lars van Wetering. Helaas wist een SDVB verdediger de bal van de doellijn te koppen. Nunspeet maakte de keuze om meer de aanval te zoeken, maar de aanvallers konden de ruimtes nog niet vinden. Op slag van rust wist Job Hoogedoorn een misverstand op SDVB middenveld genadeloos af te straffen 1-1. Even later stond het zelfs 1-2. Lars van Wetering profiteerde van defensief geschutter.

In de tweede helfte zakte het niveau ver weg. SDVB wist zich totaal geen raad met de wedstrijdinstelling van Nunspeet dat als team volledig gericht was op het over de streep trekken van de 3 punten. Nunspeet dat het door een goed geplaatste vrije trap en een counter diep in blessuretijd ook nog naar 1-3 en 1-4 uitliep was de terechte winnaar van deze wedstrijd. Voor SDVB is het seizoen nu al reeds voorbij.

Zaterdag wacht cruciaal duel tegen KHC

Komend zaterdag speelt Nunspeet op sportpark De Wiltsangh om 14.45 uur tegen KHC. Op dit moment heeft Nunspeet 6 punten voorsprong op de gasten uit Kampen. Bij een overwinning van Nunspeet wordt het verschil vergroot naar maar liefst 9 punten. Een cruciaal duel voor behoud van eerste klasse voetbal komend seizoen.