Petraschool 3e van Nederland met schoolvoetbal-toernooi

De Petraschool heeft op woensdag 12 juni een geweldige prestatie neergezet. Bij  de landelijke finales schoolvoetbal in Zeist mogen ze zich derde van Nederland noemen.

Na al hun partijen in de voorrondes winnend te hebben afgesloten was het voor de jongens uit groep 6 al een feest om zich te hebben geplaatst voor de landelijke finales. Een unicum voor de Petraschool. Onder luid gejuich van alle meegereisde supporters kwamen de jongens rond half tien het veld opstormen bij de officiële opening.

In de poule van drie teams werden er twee wedstrijden gespeeld. Nadat de eerste met 6-2 werd gewonnen, werd ook de tweede tegenstander met 4-1 verslagen, waardoor de Petraschool als poulewinnaar uit de bus kwam. Tijdens de tweede helft van de laatste poulewedstrijd verschenen er steeds meer paraplu’s langs de kant van het veld en werden de gezichten van de spelers niet alleen meer drijfnat van het zweet, maar ook van de regen die met bakken uit de lucht kwam vallen.

Nadat er korte tijd gestaakt was, werd het toernooi toch weer hervat. Op een drijfnat veld kwamen de jongens te spelen tegen de Oleanderhof uit Arnemuiden. Na een 3-0 achterstand, knokten ze zich nog terug tot 3-1 en was er wellicht kans op meer, maar de verwoede pogingen van de jongens gingen er niet meer in. Tijdens de wedstrijd werd er omgeroepen dat er door de hevige regenval helaas niet kon worden verder gespeeld en dat het toernooi definitief werd gestaakt. Een wedstrijd om de derde/vierde plek ging dus niet door.

Hoewel het toernooi op een gekke manier eindigde en letterlijk in het water viel, mag dit team vol trots terugkijken op alles wat ze hebben laten zien. Een ongekende prestatie!