RABO-Rush nieuw in de Ronde van Nunspeet

Foto: Ronde van Nunspeet

Op woensdag 21 augustus, midden in de Grote Zomervakantie, zal het centrum van Nunspeet geheel in het teken staan van het wielrennen.

Dan wordt de inmiddels 48e editie van de Ronde van Nunspeet georganiseerd, met een boordevol attractief programma. Naast jeugd- en recreanten wedstrijden, vormt de Ronde van Nunspeet, dit jaar in twee gedeelten (!), de absolute hoofdmoot van de avond.

Dit jaar heeft de finale van de Ronde van Nunspeet een andere finale dan de voorgaande jaren. Nadat de Elite/Belofte renners 40 omlopen van de Ronde van Nunspeet hebben afgelegd en daarmee de nummers 1-2-3 voor de lokale wedstrijd zijn bepaald, volgt na een korte pauze de RABO-Rush. Dit is een spectaculaire afval- én sprint race voor de eerste 20 aankomende van de Ronde van Nunspeet, met daarbij de eerste 5 van het algemene Bert Franken Veluweklassement.

De organisatie van de Ronde van Nunspeet doet hiermee wat anders dan bij andere wedstrijden. 

Uiteindelijk blijven er twee renners over die strijden om de eerste plaats. De renner die aan het eind van de avond de meeste punten heeft verzameld in de sprints, is de winnaar van de Ronde van Nunspeet.