Werken aan een sportief en gezond Nunspeet

Foto: RTV Nunspeet

Er zijn veel initiatieven in de gemeente Nunspeet voor een gezonde en sportieve levensstijl. Naast investeringen in een speelveld, sporthal en zwembad moedigt de gemeente Nunspeet mensen aan te bewegen.

Nunspeet Beweegt verzorgt buitenspeelactiviteiten en fietst letterlijk met sport en spel door de wijken. Er is een sportparkmanager om activiteiten te organiseren voor onder andere kinderen, senioren en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Iedereen mag namelijk gebruik maken van de (gemeentelijke) voorzieningen op de sportparken. De sportparkmanager legt daarom verbindingen met maatschappelijke organisaties, zoals het onderwijs, om meer activiteiten op de sportparken te organiseren. Zo kan er een passend beweegaanbod voor verschillende doelgroepen aangeboden worden. Daarnaast worden de velden ook nog eens optimaal benut.

De gemeente Nunspeet wil samen met u als (sport)vereniging, ondernemer, welzijnsinstelling of vanuit persoonlijke interesse meer mensen in beweging krijgen. De ambities en afspraken op het gebied van sport en gezondheid worden in een lokaal akkoord vastgelegd. En om aan het akkoord handen en voeten te geven heeft de gemeente een bijdrage vanuit Den Haag gekregen. Zodoende is er een uitvoeringsbudget van 20.000 euro beschikbaar voor activiteiten in de gemeente Nunspeet.

Aanstaande dinsdagavond 14 januari is de startbijeenkomst in de kantine van voetbalvereniging Hulshorst. Deze avond begint om 19:00 uur. De gemeente Nunspeet nodigt u daar van harte voor uit, want wellicht heeft u al sportieve en gezonde plannen in het verschiet. Ook als u nog geen activiteit in gedachten heeft, kunt u zich op de bijeenkomst laten inspireren door anderen. 

Aanmelden kunt u doen via: netwerkbijeenkomst@nunspeet.nl.