Wethouder van de Bunte is trots

Foto: Gemeente Nunspeet

Wethouder Mark van de Bunte is trots. De contracten voor het nieuwe zwembad met sport- en turnhal zijn afgelopen week getekend. Na een intensieve onderhandeling staan de handtekeningen op papier voor een geweldig nieuw sport- en recreatiecomplex. Er komt op Sportpark De Wiltsangh een hypermodern zwembad met alles erop en eraan, er komt een sporthal met de grootste afmeting en er komt een aparte turnhal met valkuil en vaste opstelling. Het maakt Mark van de Bunte als inwoner van de gemeente Nunspeet echt waanzinnig trots.

Waanzinnig trots omdat men overal in den lande de ambities aan het terugschroeven is. Vaak kiest men alleen voor een wedstrijdbad vanwege gestegen bouwkosten of vanuit het oogpunt van functionaliteit. Het is daarom een unicum dat de gemeenteraad in Nunspeet gekozen heeft voor een multifunctionele accommodatie, met aandacht voor alle doelgroepen en interactieve spelelementen. Ook regionaal wil men onderscheidend zijn en daarom komt er zelfs een unieke bandenglijbaan in het complex.

Ook qua duurzaamheid is het complex koploper. Het is all-electric (gasloos) en alle energie gaat men opwekken met zonnepanelen en warmtepompen binnen Nunspeet. De duurzame energiemogelijkheden maken het project wereldwijd interessant. Zo is men uitgenodigd om een presentatie te geven over het nieuwe complex in Lissabon (Europese hoofdstad Sport 2021). “Wij vertellen graag ons enthousiaste verhaal aan andere gemeenten, provincies en overheden”.

“Na het papierwerk is het tijd voor de volgende stappen. Eerst zullen we het voorlopige ontwerp met de gebruikers uitwerken tot definitief ontwerp. Tegelijkertijd zullen we de locatie bouwrijp maken en in het voorjaar van 2020 verwachten we te kunnen starten met de bouw. De bouwtijd zal ruim een jaar in beslag nemen, waardoor het complex in de zomer van 2021 in de afrondende fase zit. Na enkele testrondes op waterkwaliteit en installaties voorzien wij de opening in het najaar van 2021”, aldus Mark van de Bunte.