Advies toekomst Kulturhus Elspeet

Het advies over de toekomst van het Elspeter Kulturhus is (bijna) klaar. Op donderdag 12 maart a.s. zal de heer F. de Lange om 19.00 uur het adviesrapport toelichten en overhandigen aan de Nunspeetse gemeenteraad.

Er is al vele jaren sprake van een moeizame exploitatie van het Kulturhus, waardoor het oorspronkelijke idee – het ten behoeve van de lokale gemeenschap onder één dak samenbrengen en doen samenwerken van een breed scala van organisaties en instellingen op het gebied van cultuur, welzijn, zorg en dienstverlening – onder druk staat.

B&W hebben eind vorig jaar Frans de Lange als onafhankelijk adviseur gevraagd gesprekken met betrokkenen te voeren en het gemeentebestuur te adviseren over de toekomst van het Kulturhus.

In december 2019 heeft de heer De Lange aan de gemeenteraad de resultaten van een eerste onderzoek gepresenteerd, en geadviseerd hieraan een vervolg te geven. In januari 2020 hebben burgemeester en wethouders van Nunspeet  besloten hem een vervolgopdracht te geven in het onderzoek naar de toekomstmogelijkheden voor het Elspeter Kulturhus.

De presentatie vindt plaats in het gemeentehuis, en is openbaar.