Eerste actie voor Muskathlon een succes!

Eigen foto

Nog nooit eerder had ze zelf een oliebol gebakken, maar om alvast een leuk centje op te halen voor haar missie, is ze er toch maar aan begonnen. Sabrina Zwep uit Nunspeet gaat in 2021 een Muskathlon hardloopwedstrijd van 21 kilometer afleggen om de armste kinderen in Brazilië een beter leven te geven.

In naam van Compassion zal Sabrina een kleine tien dagen doorbrengen in Brazilië en zo ook met eigen ogen zien hoe de leefomstandigheden voor kinderen daar zijn en wat zij zelf met haar bijdrage kan doen.

Er is een bedrag van maar liefst 10.000 euro nodig om überhaupt de reis te maken en haar missie te voltooien. Een flinke som geld. Er moet dus creatief nagedacht worden over acties om dit bij elkaar te krijgen. 

Met een beetje hulp van een bevriende banketbakker, die de mix aanleverde, is maandagochtend 30 december om 11:00 uur gestart met de verkoop op eigen terrein aan de Munnik in de wijk Molenbeek. En dat ze in de smaak vallen dat blijkt wel uit de vele lovende reacties die ze tot nu toe krijgt. 

Louise en Annelyn helpen een handje mee door naast mee te bakken, ook warme chocolademelk uit te delen aan de klanten. Zelf zijn de twee dames ook bekend met de Muskathlon-actie maar dan in Tanzania. Ze weten dus als geen ander dat er veel bij komt kijken om mee te doen. Om die reden dragen ze graag een steentje bij. 

In de voorverkoop zijn al 430 oliebollen verkocht, mede dankzij de berichtgeving in de lokale media en de kracht van social media heeft zich bewezen. Ook spontaan komen mensen af op de heerlijke geur van versgebakken oliebollen. In totaal is er beslag voor ruim 650 oliebollen. 

De volgende actie is in februari/maart. Het plan is om dan een driegangen diner voor ruim 50 personen te serveren, in een restaurant.