Gemeente Nunspeet sluit opnieuw drugspand

De gemeente Nunspeet heeft per direct een woning gesloten waar drugs werd gedeald. De woning gaat 3 maanden op slot.

De woning waar het om gaat staat in Hulshorst. Het gaat om een recreatiewoning aan de Oudeweg. De politie heeft het pand op last van de burgemeester verzegeld.

Harddrugs

Burgemeester Breunis van de Weerd van Nunspeet laat weten dat er harddrugs is aangetroffen in het pand: ‘Wij kregen een melding binnen via Meld Misdaad Anoniem. Dat betekent dat er kennelijk toch wel behoorlijk overlast was in de buurt, zodanig dat mensen zijn gaan bellen. Vandaar dat wij zeggen dat die woning toch een tijdje dicht moet, zodat de loop er uit gaat.’

Veel buurtbewoners merkten al dat er iets aan de hand was met het pand. Een buurman -die verder anoniem wil blijven- vertelt dat er jonge mensen in woonden die wel van een feestje hielden. Er zou ‘s avonds regelmatig verkeer van auto’s en dergelijke zijn. De man vertelt dat hij keurig door de gemeente Nunspeet op de hoogste is gesteld via een brief. Hij is blij dat er is ingegrepen. 

Opiumwet

De sluiting kan worden opgelegd vanwege de Opiumwet. Als er drugs aanwezig is in het pand boven de normen voor eigen gebruik, dan mag de burgemeester besluiten om de de woning te verzegelen. Vorig jaar werden er in totaal 6 woningen in Nunspeet gesloten. Het pand aan de Oudeweg is het eerste dit jaar. De eigenaar heeft een waarschuwing gekregen van de gemeente.

Burgemeester Van de Weerd wil keihard optreden: ‘Als in diezelfde woning binnen 5 jaar opnieuw iets met drugs aan de hand is, dan gaat de woning niet voor 3 maanden dicht, maar voor 6 maanden of zelfs een jaar.’