Kringloop Centrum De Cirkel breidt uit!

Sinds het voorjaar van 2011 is de Kringloop te vinden op het industrieterrein De Zoom, aan de Nijverheidsweg 101B. Indertijd is de stap gezet om naar een grotere locatie te verhuizen. Aan de ene kant noodzakelijk vanwege een andere bestemming van de oude locatie (inmiddels parkeerterrein achter de Action), aan de andere kant wenselijk vanwege de wens om meer ruimte te hebben en een betere toegankelijkheid van het pand met de auto.

Na ruim acht jaar constateren we dat we, als Kringloop, opnieuw ‘uit ons jasje zijn gegroeid’.

Het aanbod in tweedehands spullen is nog altijd groot. Veel mensen komen ons wekelijks en zelfs soms dagelijks bezoeken. Tenslotte is bij ons: ELKE DAG ANDERS. Afhankelijk van wat er binnengebracht wordt, kan het maar zo zijn dat het artikel waar de klant ’s morgens om vraagt en er niet is, ’s middags wel in de winkel te vinden is. Zodoende loont het de moeite om met enige regelmaat onze winkel te bezoeken.

Het aanbod van banken, tafels en klein meubelen groeit nog altijd en dat is te zien in onze winkel. Wat indertijd een ruim pand bleek, blijkt in de praktijk met regelmaat een ‘maatje te klein’. We zoeken vaak de oplossing in stapelen, maar daardoor komen de aangeboden spullen niet goed tot hun recht. Bovendien als je net de bovenste bank van de stelling wilt kopen, wil je toch ook graag weten hoe deze zit. Toen we in de wandelgangen hoorden dat het pand naast ons vrij zou komen, hebben we contact gezocht met de verhuurder en zijn we tot een overeenkomst gekomen.

Met ingang van half september gaan wij dus serieus uitbreiden. Ons pand beslaat nu ongeveer 1000 m2, verdeeld over twee lagen. Het naastgelegen pand is ongeveer 500 m2 groot. We zijn inmiddels druk bezig met de plannen, herindeling van de winkel, opslag realiseren en zorgen voor uitbreiding van ons team van vrijwilligers. Het is de bedoeling dat in de nieuwe hal de meubelen, bedden en matrassen, tuinmeubelen, fietsen en nog een aantal artikelen hun plekje gaan krijgen.

Kortom, voor Nunspeet en omgeving biedt dit nog meer mogelijkheden om te winkelen. Ook zijn we in staat om meer, uiteraard goede en verkoopbare, spullen en meubelen aan te nemen. U kunt ons hiervoor altijd bellen. Natuurlijk blijft de regel, ‘de ophaaldienst’ beslist of we de aangeboden spullen ook daadwerkelijk meenemen, bestaan. Zij beslissen of het verkoopbaar is of niet en of we het meenemen voor de winkel. Helaas betekent dit ook dat we soms mensen moeten teleurstellen, omdat we het aanboden artikel niet mee ‘willen’ (lees kunnen) nemen. We zijn geen alternatief voor de stort. Wij vinden hergebruik belangrijk en willen ons hiervoor inzetten, dus moeten de aangeboden producten wel goed zijn. We hopen dat u daarmee instemt!

Om alles in goede banen te leiden kunnen we best wat meer handen gebruiken. We zijn op zoek naar een aantal nieuwe vrijwilligers, het liefst een paar sterke kerels die van aanpakken houden. Al zoeken we ook mensen, die het leuk vinden om de winkel netjes te maken (en te houden) en oog hebben voor presentatie en leuke inrichting. Maak geheel vrijblijvend eens een oriënterend bezoek (vraag daarbij eventueel naar de dagcoördinator) of kijk op de site van de kringloop en zie wat de mogelijkheden zijn om bij dit prachtige bedrijf vrijwilliger te worden.

Voor meer informatie: www.kringloop-nunspeet.nl of secretariaat@kringloop-nunspeet.nl

Foto: RTV Nunspeet
Foto: RTV Nunspeet
Foto: RTV Nunspeet