Leerzame workshop aquarium bij dierspecialist Berben

Ruim assortiment op aquaria en bijbehoren Foto: RTV Nunspeet

Voor aquarium liefhebbers was het donderdagavond een leerzame avond bij dierspecialist Berben aan de Stationslaan in Nunspeet. In een avondvullend programma had Martin Mol gezorgd voor volop deskundigheid om beginnende en/of ervaren aquaristen voor te lichten.

Na een welkom door Martin Mol, die ruim dertig gasten mocht verwelkomen, ging medewerkster Wendie Pit vooral in op de inrichting van een aquarium. Zij gaf aan dat het vooral belangrijk is om vooraf de juiste keuzes te maken, de keuze van de bak en de inrichting ervan. Ook de waterkwaliteit is van groot belang, de vissen houden niet van ons leidingwater. Specialist Sjoerd Bekkema van Sera, de firma waar veel mee wordt samengewerkt, ging onder meer in op de stikstofkringloop. Voor een gezond aquarium moet deze in balans zijn en moet de kwaliteit van het water regelmatig gecontroleerd worden. Daarvoor heeft de firma Sera meerdere testsets ontwikkeld.

De aquariumdagen zijn nog tot zaterdag 15 februari met leuke acties en aanbiedingen voor elke aquariumliefhebber. Tijdens deze dagen zullen doorlopend demonstraties en voorlichting worden gegeven over het goed en verantwoord houden van een aquarium.

Foto: RTV Nunspeet
Foto: RTV Nunspeet
Ruim assortiment op aquaria en bijbehoren
Foto: RTV Nunspeet
Foto: RTV Nunspeet
Voorlichting door Wendie Pit Foto: RTV Nunspeet
Sjoerd Bekkema namens firma Sera
Foto: RTV Nunspeet