Nunspeet vier seizoenen uit de kunst!

Foto: Pixabay

Samen met bedrijven en organisaties – die een link met toerisme en recreatie hebben – heeft het gemeentebestuur een koersnotitie ‘Nunspeet vier seizoenen uit de kunst’ opgesteld.

Het document geeft de koers aan die de gemeente én de ondernemers willen varen en geeft richting aan toekomstige besluitvorming op het gebied van toerisme en recreatie. Het is ook een uitnodiging aan alle betrokken partijen om samen invulling te geven aan deze koers.

De koers is als volgt omschreven:
4 seizoenen uit de kunst!

De gemeente Nunspeet biedt een diversiteit in verblijf die je bijna nergens anders vindt: bos, hei, zand en randmeren, winkels & horeca, kunst en cultuur, activiteiten & evenementen en een ‘levende’ oorlogshistorie.

Als toegangspoort van de Noord Veluwe is Nunspeet een toeristische recreatieve bestemming voor gasten van alle leeftijden die er even uit willen. Zij verblijven graag op de Veluwe om te genieten van een rustige plek waar het hele jaar rond een kwalitatief aanbod is.

Nunspeet kenmerkt zich als een gemeente met dorpen die samen sterker, gezellig & gastvrij zijn, waar het water een unieke kans is en waar de gast vier seizoenen een beleving ervaart die ‘uit de kunst is’.

Nunspeet onderscheidt zich op de Veluwe, met een breed palet van winkels, horeca, kunst, cultuur en robuuste natuur.

De koers is uitgewerkt in een document (met een ontwikkel- en uitvoeringsagenda) dat de gemeenteraad ter vaststelling wordt aangeboden. Op donderdag 5 maart a.s. buigt eerst de raadscommissie Maatschappij en Middelen zich over de koersnotitie.

Verantwoordelijk wethouder Marije Storteboom is in haar nopjes met de koersnotitie: “Samen met velen uit de toeristische en recreatieve branche  én met Nunspeet uit de Kunst hebben we hier hard aan gewerkt. Met elkaar hebben we de richting bepaald, én wat daar voor nodig is”, aldus de wethouder.