Nunspeet wint opnieuw

Afgelopen zaterdag speelde Nunspeet op een druk bezocht sportpark de Wiltsangh tegen vv Scherpenzeel. In Scherpenzeel werd er met maar liefst 4-1 verloren.

Nunspeet begon slap aan de wedstrijd, onnodig balverlies leidde direct tot kleine kansen voor de gasten uit Scherpenzeel. Het duurde tot de 10e minuut voordat Ceyar uit een snelle aanval de 0-1 voor Scherpenzeel liet aanteken.
Dit was een signaal voor Lukas Hoekman om het jeugdige Nunspeet aan te sporen om meer druk naar voren te zetten en de Scherpenzeel verdedigers geen ruimte meer te geven.

Het spelbeeld kantelde vanaf dit moment. Nunspeet wist een aantal goede mogelijkheden te creëren, zo waren Job Hogedoorn, Lars Wetering en Marnix Tissingh dicht bij de gelijkmaker.

Het duurde tot de 25e minuut voordat de 1-1 kon worden genoteerd. De snelle Jonathan van’t Hof werd door de keeper van Scherpenzeel in kansrijke positie onderuit gehaald. Lars van Wetering wist met dit buitenkansje vanaf 11 meter wel raad en scoorde vanaf de penaltystip.

Nunspeet bleef continu druk zetten op de verdediging van Scherpenzeel en bleef kansen creëren op een verdiende voorsprong.
De 2-1 volgde net voor rust, goed doorzetten van Job Hogedoorn bracht Marnix Tissingh op de zestienmeter in kansrijke positie. Zijn schot verdween in de kruising en liet de Scherpenzeel keeper opnieuw kansloos.

Nunspeet dacht met voorsprong te gaan rusten en zocht zelfs enthousiast naar een derde treffer. Met veel blauw gele spelers voor de bal. Slordig balverlies op de helft van de tegenstander gevolgd door een snelle counter zorgde toch voor een 2-2 ruststand en teleurgestelde spelers.

Na de rust startte Nunspeet agressief, dit bleek de perfecte manier om Scherpenzeel te verslaan. In de 60e minuut stond de eindstand van 4-2 op het scorebord.
Man van de wedstrijd Patrick Pluim, met een schitterend schot en opnieuw Marnix Tissingh tekende voor deze doelpunten.