Nunspeets wethouder Gert van den Berg stopt (video)

Gert van den Berg heeft de gemeenteraad van Nunspeet meegedeeld per 1 augustus a.s. te stoppen als wethouder van de gemeente Nunspeet. Per 1 augustus 2020 wordt hij Manager Jeugd GGZ & Wmo bij de Dimence Groep.

Raad en College

Namens de ChristenUnie heeft Van den Berg 9 jaar deel uitgemaakt van de Nunspeetse gemeenteraad, en is vervolgens 9 jaar wethouder geweest. Als wethouder hield hij zich met name bezig met de portefeuilles Sociaal, Participatiewet, WMO, Jeugd en Gezin, Volksgezondheid, Welzijn, Kunst en Cultuur en Afvalinzameling. Daarnaast was hij ook voorzitter van de GGD Noord- en Oost Gelderland. 

Prachtige uitdaging

Wethouder Gert van den Berg kijkt met veel voldoening terug op 9 jaar wethouderschap;  “Ik voel al enige tijd een sterke motivatie om gerichter met de Jeugdzorg bezig te zijn, om dichter bij de zorg zelf te staan. Er liggen veel kansen voor de Jeugdzorg in relatie tot het totale sociaal domein. In de functie van Manager Jeugd GGZ & Wmo komt dit allemaal bij elkaar. Het is dan ook een prachtige kans die ik niet kan en wil laten lopen. Ik kijk met veel voldoening terug op 9 jaar wethouderschap en dit is voor mij een mooie vervolgstap,” aldus wethouder Van den Berg.