Opening nieuwe expositie in Noord-Veluws museum

Foto: RTV Nunspeet

In het Noord-Veluws Museum in Nunspeet volgen prachtige exposities elkaar op. Terwijl nog tot 15 maart de expositie ,Pictura Veluvensis’ is te bewonderen werd vrijdag 14 februari een nieuwe exposities geopend ,Blanche, Irma en Chrisje, Wereldvrouwen van de Veluwe”.

Deze expositie bevindt zich in de Rabozaal en toont werken van Blanche Douglas Hamilton, Irma van Eijsinga en Chrisje van Willigen. Drie schilderessen die verbleven in Elspeet en Nunspeet, maar tevens zeer reislustig waren en in heel Europa hebben geschilderd. In zijn welkomstwoord kon directeur Eric Stotijn, melden dat in 2019 maar liefst 33.000 bezoekers naar het museum kwamen (nog altijd een stijgende lijn).

Kees Verbeek, die studie maakte van genoemde schilderessen en daar een prachtig boek van heeft gemaakt, ging wat dieper in op het leven en werk van Blanche, Irma en Chrisje. Voorafgegaan door burgemeester Van de Weerd (die het eerste boek in ontvangt mocht nemen), conservator Margot Jongendijk en schrijver Kees Verbeek konden alle gasten de exposities gaan bewonderen.

Deze expositie in de Rabozaal is te zien t/m 1 juni 2020. Het bijzonder fraaie boek is te koop in de museumwinkel voor € 44,50.

Welkom door Eric Stotijn
Foto: RTV Nunspeet
Kees Verbeek vertelt over de schilderessen Foto: RTV Nunspeet
Het eerste boek voor burgemeester Van de Weerd Foto: RTV Nunspeet
Opening van de expositie met prachtige schilderijen Foto: RTV Nunspeet
Een boeiend boek Foto: RTV Nunspeet
Foto: RTV Nunspeet
Foto: RTV Nunspeet
Foto: RTV Nunspeet