Succesvol kampioenschap voor de Nunspeetse Ruiterclub

In het weekend van 2 en 3 augustus 2019 hebben de geselecteerde ruiters en amazones van De Nunspeetse Ruiterclub gestreden voor wat zij waard waren tijdens de regiokampioenschappen van Gelderland, welke ditmaal werden verreden in Ziewent.

Op vrijdag werd al begonnen met de dressuur en konden de deelnemers zich selecteren voor de finale, die op zaterdag werd verreden. In de finale van de klasse L1 wist Helma Franken-Vromen met haar paard Bon Jovi een mooie vierde prijs te bemachtigen. In de hoogste klasse van de regionale dressuur, het ZZ-Licht, was de vijfde prijs voor Julia Vrolijken en Confusius SDM. Kimberly Pap en Diana Vinke hadden zich met maar liefst twee paarden weten te selecteren voor de finale. Kimberly Pap won de tweede prijs in de klasse L2 met Just A Dream en in de M1-dressuur was de titel regiokampioen en de eerste prijs voor haar en het paard Turfhorst Jersey. In de klasse L2 ging de tiende prijs naar Diana Vinke en Juventus. In de Z1-dressuur waren Diana Vinke en Grandissimo de sterksten van de groep, want zij waren de prijswinnaars van het Z1. Door deze mooie resultaten wisten de prijswinnaars ook een ticket te bemachtigen voor de nationale Outdoor Kampioenschappen, ook wel de Hippiade genoemd. De Hippiade vindt plaats op 30 en 31 augustus 2019 in Ermelo.

Naast de dressuurruiters verschenen ook de springruiters aan de start. Op vrijdag behaalden Annemiek Bloemendaal en FRESIA-A een nette negende prijs in het L-springen en in de klasse M was er een achtste plek voor Fabienne Lichtenvoort-Cats met Farambole. Beide dames hebben zich hierdoor ook weten te selecteren voor de Hippiade.