Vrouwengroep haalt zwemdiploma’s

Foto: Nunspeet Beweegt. Van links naar rechts: Christien Marsden, actief lid van Mozaïek, Ebtesam Abdelrahim, bestuurslid en diploma gehaald, Woutje Mulder, secretaris en Shamim Mazhar, bestuurslid.

Op maandag 2 december jl. zwommen vier dames van multiculturele vrouwengroep Mozaïek af in Zwembad de Brake. Twee haalden hun zwemdiploma A en twee zelfs hun B-diploma. De komende weken zullen meer vrouwen gaan afzwemmen.

Het is voor de vrouwen een echte mijlpaal, een boost voor het zelfvertrouwen. De dames kunnen nu met hun kinderen naar de Zandenplas en hebben het zelfvertrouwen om met de kinderen te zwemmen. De meeste vrouwen gaan door met zwemmen om de vaardigheden verder uit te bouwen met duiken, meer uithoudingsvermogen te krijgen en zelfs een (nep)drenkeling te kunnen opduiken van de bodem van het zwembad.

Het zwemmen is mogelijk gemaakt door een samenwerkingsverband tussen Nunspeet Beweegt (onderdeel van Sportbedrijf Nunspeet) en Mozaïek. Leden van Mozaïek mochten mee helpen om de vrouwen te laten wennen aan het water. De vrouwen komen veelal uit culturen waarbij het gemengd zwemmen absoluut niet gewenst is. Om die reden was het zwembad op dit tijdstip exclusief voor de dames.

De Gemeente Nunspeet heeft samen met Kringloopwinkel De Cirkel een financiële bijdrage geleverd om deze zwemlessen mede mogelijk te maken.

Mozaïek en Sportbedrijf Nunspeet willen in de toekomst nog meer vrouwen van allochtone afkomst de gelegenheid bieden om te leren zwemmen. Ook vrouwen die geen lid zijn van Mozaïek zijn welkom om kennis te maken met zwemmen!

Indien u meer informatie wenst over het zwemaanbod voor deze dames kunt u contact opnemen met Sportbedrijf Nunspeet via 0341–256954. Of met Mozaïek via 06-14701744.