Zandenbos Trail

“Het leuke is dat je rennend door het bos mooie plekjes tegenkomt. Als je op de weg rent, zie je dat niet”, zegt Geraldine Beckers, organisator van de Zandenbos Trail. Op zaterdag 20 april was er een Trailrun van 10, 20 en 30 kilometer georganiseerd.

De renners kwamen van alles tegen: bos, heide en een stuk verlaten bos. Om tussendoor nieuwe energie op te doen, stonden er verzorgingsposten. “We zorgen goed voor de mensen onderweg, met chips, nootjes en cola”, zegt Geraldine. Dit klinkt ongezond, maar trailrunnen gaat vooral om uithoudingsvermogen. “Dan heeft je lichaam andere dingen nodig. De een heeft zout nodig, de ander suiker.” De deelnemers aan de 10 kilometer kwamen een verzorgingspost tegen, de deelnemers aan de 20 en 30 kilometer kwamen er twee tegen.

Er konden ook Cani (=hond) Trailers meedoen aan de 10 en 20 kilometer. Met CaniTrailen rent een hond mee, door middel van een speciaal tuigje. Maar door de hoge temperaturen waren er honden die vandaag niet mee konden doen. Voor de Cani’s die wel meededen, was er water en waren er hondenkoekjes bij de verzorgingsposten te krijgen.