RTV Nunspeet op bezoek bij de Crazy Accordeons

Foto: RTV Nunspeet

Naar aanleiding van hun net uitgekomen nieuwe single, bracht RTV Nunspeet zaterdagmorgen 21 november een bezoek aan Marco en Monique van de Crazy Accordeons. De nieuwe single verscheen afgelopen woensdag 18 november met als titel Crazy Accordeon 2.0. Het is volgens Marco en Monique een cover van de grootste accordeon hit ter wereld namelijk ‘Crazy Accordeon’. Henny van Voskuylen († ) en Coby Mol waren actief van 1962 tot 1997 actief onder de naam De Kermisklanten.

In 1981 lanceerden ze het instrumentale nummer ‘Crazy Accordeon’. De titel van deze plaat heeft Marco en Monique in overleg met Emile Hartkamp doen besluiten om als Crazy Accordeons zowel Nederland, België als Duitsland te gaan veroveren. Enige tijd later werd er een mooi platencontract met Rood-Hit-Blauw getekend.

Marco speelt al vanaf zijn vierde jaar orgel. Vanaf zijn twaalfde jaar begon Marco te spelen op diverse gelegenheden. Vanaf zijn zestiende is Marco ook begonnen als DJ. Door Marco’s muzikale veelzijdigheid is Marco terecht gekomen bij diverse muziekinstrumenten importeurs waar hij onder andere bijna 10 jaar als demonstrateur bij Yamaha heeft gewerkt. Marco bespeelt meerdere muziekinstrumenten o.a.Keyboard, Piano en Accordeon Ook maakt Marco orkest banden voor artiesten.

Monique komt uit een muzikale familie. Haar vader speelde accordeon, orgel en mondharmonica. Vanaf haar 8e jaar zat ze op orgelles, en op haar tweeëntwintigste begon ze met keyboard spelen en daarbij te zingen. Haar ouders kwamen met een hele kleine accordeon thuis van een vakantie en vroegen Monique of zij daar iets mee kon. Een jaar later speelde zij accordeon bij een koor in Elburg, een aantal jaren daarna begeleide zij een koor uit Epe op de accordeon. Bij beide koren was het een uitzondering dat er een vrouw bij was, Monique was dan ook de enige, accordeon spelen mocht, maar zingen…nee helaas niet! Ze kwam daardoor zelfs in het tv-programma van Harm Edens terecht! Vanaf 2014 tot 2017 heeft zij gezongen en accordeon gespeeld in een duo, en diverse singles uitgebracht.

Helaas gooit de coronacrisis qua optredens en promotie roet in het eten, maar om toch in beeld te blijven doken ze de Sonic Solutions studio in om deze klassieker nieuw leven in te blazen. De reden om een uitstapje naar Sonic Solutions te maken i.p.v. de studio van hun vaste producersduo Emile Hartkamp & Norus Padidar heeft te maken met een eerdere samenwerking die de Crazy Accordeons met Joris hadden. ‘Joris heeft ooit voor ons een speelband gemaakt van dit nummer.

Voor hem was het een uitdaging om deze nog vetter te maken. Emile gunde ons dit uitstapje en daarvoor zijn wij hem erg dankbaar. Het nummer ‘Crazy Accordeon 2.0 is met een lekkere beat en uptempo en wij hopen daarmee een breder publiek aan te trekken. In ieder geval zullen onze fans blij zijn met de keuze van deze single. Tijdens onze optredens kregen we vaak de vraag om deze evergreen op single uit te brengen’, aldus de Crazy Accordeons. Marco en Monique zijn ervan overtuigt dat het publiek verrassend gaat reageren op hun versie.

Wilt u op de hoogte blijven van de Crazy Accordeons kijk dan op de website:      https://crazyaccordeons.nl/ of op de Facebookpagina: https://www.facebook.com/crazyaccordeons