SGP-fractie bezoekt Schaapskooi Elspeet

Foto: SGP Nunspeet

De SGP-fractie legde een werkbezoek af aan de schaapskooi in Elspeet.Fractievoorzitter Harm Jan Polinder: “We vinden het belangrijk om regelmatig werkbezoeken te brengen aan bedrijven en andere organisaties in onze gemeente. De schaapskooi in Elspeet is voor ons een aangelegen onderwerp. We waren daarom blij dat we uitgenodigd werden. We vinden het bijzonder dat zoveel vrijwilligers veel tijd en energie steken in het besturen van de stichting of zich inzetten voor de dagelijkse werkzaamheden. Tegelijk zijn er ook zorgen geuit. De stichting is dringend op zoek naar een bestuurslid uit Elspeet om het bestuur te versterken. Dat is belangrijk voor de binding met het dorp en de verdeling van de werkzaamheden.”

Afgelopen maand overhandigde het bestuur een plan aan wethouder Marije Storteboom voor de bouw van een nieuwe Schaapskooi. “We hebben ons als fractie laten informeren over de inhoud van dat plan. Het komende jaar zullen we als gemeente ons hier over buigen. Er zal een geschikte plek gevonden moeten worden en uiteraard vormt de financiering van een nieuwe kooi nog een uitdaging. Als SGP-fractie nemen we alle signalen mee. We spraken onze waardering uit voor de professionaliteit van het plan dat door het bestuur is gepresenteerd.”

Het bezoek aan Elspeet werd door de SGP-fractie smaakvol afgesloten met een lunch in het nieuwe restaurant Op de Brink. “We combineerden ons twaalfuurtje met een gesprek met de uitbater van deze onderneming. Mooi om te zien hoe de jonge ondernemer zijn prachtige horecagelegenheid heeft vormgegeven.  Als SGP-fractie zijn we groot voorstander van bedrijvigheid in Elspeet. Vitale horeca en een levendig dorpscentrum horen daarbij. We kijken terug op een positieve, leerzame én smaakvolle ochtend!”