Geschreven door John Reurink | Noah Quist
10 juni 2024 11:10

S.V. 't Harde degradeert naar vierde klasse na verlies
S.V. 't Harde degradeert | Foto: Paul Berkhout

T HARDE - Na slechts één jaar in de derde klasse vertoeft te hebben, degradeert S.V. 't Harde naar de vierde klasse. V.V. Drienerlo was met 0-2 te sterk voor de Hardenezen. Het was een raar seizoen voor S.V. 't Harde. De start in de derde klasse was aardig. Er werd veel gelijkgespeeld, nipt verloren en af en toe gewonnen. Na de winterstop brak een goede periode aan, zo goed zelfs dat de tweede periode behaald werd. Wel moest er bij de eerste negen van de competitie geëindigd worden om met de nacompetitie voor promotie mee te doen.

Na deze periode werd het spel en de uitslagen wisselvallig. Diverse kansen waren er om klassenbehoud veilig te stellen. Telkens ging het mis op de beslissende momenten. Zo mis dat er uiteindelijk niet in de nacompetitie voor promotie meegedaan moest worden, maar voor degradatie. De eerste de beste wedstrijd in de nacompetitie tegen V.V. Drienerlo ging het mis op sportpark Schenk. De wedstrijd begon nog aardig voor de ploeg van René van 't Goor, na een kwartier spelen, ging Luuk Struik ervandoor en zijn inzet belande op de paal.

Daarna kwamen er kansen voor de gasten uit Enschede. Halverwege de eerste helft scoorden zij 0-1. In deze fase was S.V. 't Harde het behoorlijk kwijt. Het middenveld was voor de tukkers en er werden diverse kansen gecreëerd. Ruststand bleef uiteindelijk 0-1. Na rust kwam S.V. 't Harde beter uit de startblokken, maar er leek een soort van gelatenheid over de ploeg te zitten. De echte overtuiging ontbrak. Toen Drienerlo er 0-2 van maakte tien minuten voor tijd was het definitief afgelopen.

S.V. 't Harde speelt volgend seizoen weer in de vierde klasse.