RTV Nunspeet

RTV Nunspeet

advertentie
Geschreven door
26 november 2021 11:29


“Ik krijg er gewoon kippenvel van en ik word er soms ook best emotioneel van”
Foto: “Ik krijg er gewoon kippenvel van en ik word er soms ook best emotioneel van”
Henry redde vorige week het leven van een vrouw op de A28. Foto: RTV Nunspeet/Omroep Gelderland

- Nunspeter Henry Temmermans is er een week later nog steeds beduusd van. Toen hij vrijdag 19 november op de A28 bij Harderwijk het leven van een vrouw redde, deed hij wat hij nodig achtte. “Op zo’n moment bedenk je in een split second iets, zonder dat ik alle risico’s kon inschatten, want daar was immers geen tijd voor”, schrijft hij op Facebook.

Zijn leven is sindsdien compleet op de kop gaan staan. De dashcambeelden waarop te zien is hoe Henry de auto van de vrouw die onwel werd stilzette, zijn de hele wereld over gegaan. Nadat RTV Nunspeet de beelden met zijn toestemming deelde en vervolgens Omroep Gelderland dat ook deed, ging het volgens hem daarna 'ongekend los' op social media.

Filmpje gaat de hele wereld over

“Het filmpje wordt door diverse TV stations in Nederland gedeeld, het wordt door honderdduizenden mensen geliket op verschillende platforms en zelfs over de hele wereld”, deelt hij op Facebook. “Op al deze platforms geven honderdduizenden mensen een reactie, veelal hele lieve reacties en het is echt overweldigend en te veel om alles te lezen. Ik krijg er gewoon kippenvel van en ik word er soms ook best emotioneel van.”

Sindsdien wordt de Nunspeter herkend op straat, mocht hij bij de burgemeester langskomen en noemt iedereen hem een held. Ook krijgt hij veel vragen over de schade aan zijn auto en aan de auto van de vrouw die onwel is geworden. “Ik ben echt blij verrast met de reactie van de directeur Marcel Hermkens van de Hertek Groep (zijn werkgever, red.), ook hij geeft aan echt trots te zijn op de uitgevoerde actie en ik hoef mij over de schade aan de auto geen zorgen te maken.”

Schade aan de auto's

Ook de verzekeringsmaatschappij van de vrouw heeft contact opgenomen met Henry. Ze hebben aangegeven alle schade op zich te nemen. “Dit is heel mooi nieuws en ben daar dan ook heel blij mee, dus bij deze dan ook bedankt!”

Hij sluit zijn online bericht af met: “Dit keer ben ik diegene die als held wordt beschouwd, maar als we allemaal een beetje op elkaar letten en voor elkaar zorgen dan kan jij zomaar ineens de volgende held van Nederland zijn.”

Door: Mediapartner RTV Nunspeet

💬 Mail ons!

Heb jij een tip of opmerking?  Mail naar de redactie: info@rtvnunspeet.nl of bel: 0341-258133

Best  Harderwijk  Nunspeet Nieuws 

nunspeet gemeente nunspeet voorpagina instagram rtv nunspeet vrmg 
 
  • Radio Nunspeet
  • RTV Nunspeet Visual Radio
  • TV Nunspeet
advertentie