Geschreven door RTV Nunspeet
19 september 2022 8:45

Nunspeet door naar de knock-out fase van de beker
Sportpark De Wiltsangh. Foto: RTV Nunspeet

- In de laatste bekerwedstrijd heeft Nunspeet met 1-1 gelijkgespeeld tegen OWIOS. Op slag van rust kwam Nunspeet op een verdiende 1-0 voorsprong. Door dit gelijke spel hebben zowel OWIOS als Nunspeet zich geplaatst voor de volgende ronde.

In de eerste helft was Nunspeet, met een nog steeds verre van fitte en volledige selectie, de bovenliggende partij. Nunspeet vond elkaar gemakkelijk. Uitgespeelde kansen kreeg Nunspeet weinig, wellicht waren de betere mogelijkheden zelfs voor OWIOS. Een vrije trap van Nunspeet mistte het doel van Jacco van Olst op een haar na. In de slotseconden profiteerde Nunspeet van de desorganisatie in de OWIOS-verdediging en spits Maikel van Wijk vond het gaatje in de 16 en rondde bekwaam af.

In de tweede helft was het spelbeeld meer in evenwicht en kwam OWIOS ook wat meer aan het voetballen toe. Een kwartier voor het einde kwam OWIOS op gelijke hoogte. Een corner werd door keeper Jarni Niebeek weggewerkt. Iwan Eleveld pikte de bal op en schoot hard en droog raak. In de slotminuut was het Nunspeet dat dicht bij de overwinning was met twee corners op rij, maar de 1-1 tussenstand bleek tevens eindstand.

Komende zaterdag begint voor Nunspeet de competitie. Nunspeet start om 14.45 uur met een thuiswedstrijd tegen De Meern in de eerste klasse.

Bekijk hieronder de video van de wedstrijd.