RTV Nunspeet

RTV Nunspeet

advertentie
Geschreven door Noah Quist
15 april 2023 11:13


Dansende koeien en kalfjes gaan de wei weer in
Foto: Dansende koeien en kalfjes gaan de wei weer in
Hier staan de koeien nog op stal. Foto: RTV Nunspeet

- Het is lente en daar is iedereen blij mee. Ook de koeien! Bij de biologische melkveehouderij aan de Vreeweg 107 in Nunspeet worden de deuren geopend voor bezoekers en belangstellenden. Het hoogtepunt van de open dag? Dat de koeien de wei weer in gaan. Om 13:00 uur kan de zogeheten koeiendans weer van start gaan. De boerderijwinkel gaat ook weer open voor bezoekers en hopelijk kan er weer ijs gegeten worden van verse koeienmelk.

Niet alleen de koeien hebben er zin in, maar ook boerin Jettie van Engelen: "We hebben een speurtocht uitgezet, kinderen kunnen pony rijden, de winkel gaat weer open en er is een proeverij, broodjes hamburger en ons terras gaat voor het eerst weer open. Ik heb er heel veel zin in!" Jettie onderhoudt het bedrijf samen met haar partner en zijn ouders. Het is een hecht familiebedrijf en Jettie is opgegroeid tussen de dieren. Op de boerderij staan 80 koeien en er staat iets heel bijzonders te gebeuren. "Vanmorgen is er nog een kalfje geboren en er loopt nog een koe, die drachtig is van een drieling! Dus die zal volgende week ergens gaan bevallen", vertelt Jettie enthousiast.

Dansende en springende koeien - Foto: Archieffoto, Kim van de Streek

Alle koeien gaan vandaag de wei in en daar staan ze aardig wat uurtjes. "In de ochtend melken wij de koeien om 06:00 uur en daarna gaan ze de wei in en om 18:00 uur in de avond gaan ze weer naar binnen om gemolken te worden." Boer zijn in deze tijd is best een uitdaging. Ook voor Jettie, "Het is lastig, maar wij geloven in God en dat Hij ons zal helpen."

💬 Mail ons!

Heb jij een tip of opmerking?  Mail naar de redactie: info@rtvnunspeet.nl of bel: 0341-258133

Best  Nunspeet Nieuws 

nunspeet voorpagina vrmg 
 
  • Radio Nunspeet
  • RTV Nunspeet Visual Radio
  • TV Nunspeet
advertentie