RTV Nunspeet

RTV Nunspeet

advertentie
Geschreven door Noah Quist
29 augustus 2023 12:29


Stichting Verborgen Armoede Nunspeet collecteweek loopt goed
Foto: Stichting Verborgen Armoede Nunspeet collecteweek loopt goed
De collecteweek is begonnen!. Foto: Stichting Verborgen Armoede Nunspeet

- Stichting Verborgen Armoede Nunspeet is een stichting die zich inzet om lichtpuntjes bij mensen te bezorgen in moeilijke tijden. Dit doen ze door bijvoorbeeld verjaardags- en kerstpakketten uit te delen, maar ook door Pasen feestelijk te vieren en af en toe een gift te geven in de vorm van een cadeaubon, dagje uit of een boodschappenpakket.

Voor deze acties is geld nodig. Bij Stichting Verborgen Armoede Nunspeet zijn zo’n 125 gezinnen bekend, maar armoede is een groot, onzichtbaar, probleem. Een verjaardag pakket kost gemiddeld zo’n €45 euro. Om geld in te zamelen houdt de stichting onder andere de collecteweek, boodschappen inzameldagen voor de kerstpakketten en er zijn kerken en andere partijen die de stichting steunen. Laatst heeft de stichting vanuit de kerk een gift mogen ontvangen van €1250 euro. Dit is opgehaald vanuit de collecte.

Steentje bijdragen

Van maandag 28 augustus tot en met zaterdag 2 september collecteren 35 vrijwilligers in de gemeente Nunspeet. Nathalie en Chantal van Stichting Verborgen Armoede Nunspeet vertellen over de collecteweek, de verjaardag pakketten en de buurtkasten. "We gaan deur aan deur en we hebben nog wel een tip. Zorg er voor dat je bel het doet", zegt Nathalie lachend. 35 collectanten lijken er veel maar het zijn er te weinig. "Als je ziet dat we in Nunspeet alle straten langs willen, Elspeet helemaal willen doen, Hulshorst mee willen nemen en er in Vierhouten helemaal niemand is, dan kom je er wel achter dat we meer collectanten nodig hebben. Al zijn we heel blij met iedereen die ons helpt."

Op de eerste dag van de collecteweek heeft Nathalie in Nunspeet een groot deel van de Oenenburg gelopen. Chantal, haar zoons en man representeren Hulshorst en hebben daar ook al de nodige huizen gehad. "In ’t Hul zijn er al collectanten op pad geweest en in de wijk Korea zijn er ook al mensen op pad geweest, maar we zijn er nog niet", aldus Nathalie. Bij de collecteweek kan de bewoner contant betalen, via de QR code of als de bewoner niet thuis is kan er later geld overgemaakt worden. Vorig jaar is er met de collecteweek €7561,96 euro opgehaald. Een bedrag die de stichting mooi heeft ingezet. Nathalie heeft al een grote bijdrage mogen ontvangen, "Ik heb gisteren al een briefje van 50 mogen ontvangen. Dat voelt zo fijn! Maar laten we voorop stellen dat elke euro helpt en we elke euro goed gebruiken."

De buurtkast aan de Treubstraat 86 - Foto: RTV Nunspeet

💬 Mail ons!

Heb jij een tip of opmerking?  Mail naar de redactie: info@rtvnunspeet.nl of bel: 0341-258133

Huizen  Nunspeet Nieuws 

nunspeet voorpagina vrmg 
 
  • Radio Nunspeet
  • RTV Nunspeet Visual Radio
  • TV Nunspeet
advertentie